+31 (0) 649 115 839 info@mirrorcounseling.nl

COUNSELING

Helping you channel your full potential

Je kunt een counselor ook zien als iemand waarmee je eens een goed gesprek hebt. Iemand die een klankbord voor je is.

Counseling

Counseling is het begeleiden van mensen om met name persoonlijke, sociale of psychologische problemen op te lossen. Een counselor is een onafhankelijk en professioneel persoon die iemand helpt een probleem te doorgronden en een oplossing te vinden.

Je kunt een counselor ook zien als iemand waarmee je eens een goed gesprek hebt. Iemand die een klankbord voor je is.

Ik bied counselingdiensten aan voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Mijn diensten zijn ingedeeld op basis van de locatie waar de counseling plaatsvindt:

 • Binnenshuis counselen
 • Wandelend counselen

Daarnaast is het heel goed mogelijk een éénmalig of losstaand counselinggesprek met mij te hebben, bijvoorbeeld wanneer je opeens behoefte hebt aan een klankbord.

IK noem dit een ‘Goed gesprek’. Dat kan op een gewenste locatie of bij mij in mijn praktijk.

Voorbeelden van onderwerpen die in counseling aan bod kunnen komen zijn:

Ik begrijp niet waarom ik daar steeds tegenaan loop

Doe ik het wel goed?

Begeleiding tijdens een sabbatical jaar

Stress en burn-out

Vermoeidheid

Communicatieproblemen

Verwerking van verlies

Relatieproblemen

Angsten

Zingeving / Levensvragen (spiritualiteit)

Meer over Counselen

Binnenshuis is de ’traditionele’ locatie voor counseling. Dat kan bijvoorbeeld mijn praktijk, een externe locatie of de werkplek zijn. Ik geef er sterk de voorkeur aan om in de loop van een traject op een andere plek dan de eigen werkplek of eigen leefomgeving te counselen. Ervaring leert immers dat mensen in een andere omgeving meer open staan en vrijer kunnen denken. Ze worden hier niet gestoord door stapels ‘leesvoer’, smekende beeldschermen, langslopende collega’s die ‘alleen maar even één klein vraagje’ hebben of door huisgenoten die in en uit lopen. Mijn voorkeur geniet dus een ‘neutrale’ ruimte.

Net als bij de coaching ben ik zeer gecharmeerd van wandelend counselen omdat het geweldige resultaten geeft. De wandelingen kunnen plaatsvinden in de natuur of in een jou bekende omgeving (b.v. ouderlijke buurt) die betrekking heeft op je vraagstuk en kan bijdragen aan het bereiken van het doel.

 

Naast de boven beschreven voordelen van coachen en counselen in de natuur, zijn er nog legio andere voordelen van wandelend coachen en counselen

Voordelen van de Natuur

 • Ruimte:  Overal om je heen is ruimte; cliënt en coach/counselor zitten niet letterlijk omsloten binnen 4 muren. Dat helpt goed bij het slechten van innerlijke muurtjes en stimuleert het grenzeloos en daarmee vrij en creatief denken.
 • Tijdens een goed coaching/counselinggesprek vallen stiltes. Stiltes die ruimte geven voor bijvoorbeeld het horen van de innerlijke stem, het door laten dringen van een inzicht. Tijdens een wandeling zijn de blikken niet op elkaar gericht en worden die stiltes als minder of niet dwingend ervaren.
 • Emoties krijgen meer kans. In een kamer proberen de meeste mensen hun emoties te onderdrukken, zoals ze veelal geleerd is. ‘Dat hoort niet’ of ‘Zet jezelf niet zo voor schut’. Al wandelend is het veel makkelijker bijvoorbeeld je woede of verdriet de vrije loop te laten. En dat lucht op! Uiteraard komt dit het resultaat ten goede.
 • Al wandelend kom je verschillende (natuur) elementen tegen c.q. met natuurlijke elementen in aanraking, die symbool kunnen staan voor het proces wat je doorloopt. Door deze nieuwe invalshoek kunnen nieuwe inzichten ontstaan.
 • Tijdens een goede wandeling raak je in een cadans, die ook in je hoofd doorwerkt. Je krijgt een ritme te pakken, wat je denkprocessen en drang tot verandering beïnvloed. Immers, je bent lekker op weg en wilt dat ook in andere processen voortzetten.
 • Wandeling heeft ook andere sterk symbolische functies.
 • Wandelen is een activiteit. Je treedt je uitdagingen tegemoet. ‘Laat maar komen’. Stap voor stap.
 • Wanneer je gevoelige of moeilijke dingen in je innerlijke proces tegen komt, kun je hier letterlijk bij stil staan en er geconcentreerd aandacht aan geven. Wanneer hier ruimte gecreëerd is kun je letterlijk weer verder stappen.
 • Je wandelt op een pad, jouw levenspad! En jij bepaalt hoe je loopt. Wat ligt er op jouw pad?
 • Last but not least: wandelen is een zeer gezonde bezigheid! In de lijn van ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ een prettige bijkomstigheid

Wacht niet langer. Neem vandaag je Leven in eigen hand!